Haagse Vereniging Duurzaamheid zoekt investeerders
28 november 2014
0

Jaarlijks moet er 200 mln euro in de gemeente Den Haag uitgegeven worden als de stad in 2040 CO2 neutraal wil zijn. Welk Haags bedrijf wil profiteren van deze enorme potentie in de Haagse regio?

VVE verduurzamen
Elk jaar wil de gemeente 1000 VVE’s verduurzamen. Denk aan duurzaam renoveren, comfortabel wonen en lagere lasten. Wie pakt dit op? Welk Haags bedrijf gaat hier geld aan verdienen?

Warmteverlies
130.000 Haagse huizen (meer dan 50%) hebben energielabel E, F of G. Deze huizen verliezen zoveel warmte, dat dit eigenlijk niet meer acceptabel is in deze tijd, laat staan in 2040. De gemeente wil ten opzichte van de huidige plannen 100.000 extra huishoudens voorzien van een nieuwe warmteoplossing. Welk Haags bedrijf gaat zich hierin specialiseren?

Onafhankelijk vraag-aanbod platform
Zoals het nu gaat, worden deze doelstellingen niet gehaald en blijven kansen onbenut. Een versnelling is noodzakelijk. Haagse MKB’ers en de gemeente moeten de handen ineen slaan en samen werken. Eerdere pogingen zijn mislukt, maar met het nieuwe college van bestuur rijzen de kansen voor een nieuwe aanpak. Wat nog ontbreekt is een onafhankelijk bedrijven-platform waar vraag en aanbod sneller met elkaar verbonden wordt.

De Haagse Vereniging Duurzaamheid is zo’n platform. Ze verbinden die duurzame vraag en aanbod, ze adviseren, ze delen en behartigen belangen. Voor een goede start wordt echter gezocht naar investeerders. Investeerders met een betrokkenheid in Den Haag en een passie voor duurzaamheid.

Bent u nieuwsgierig en wilt u meer weten? Heeft u tips om crowdfunding- mogelijkheden in te zetten specifiek voor regio Den Haag? Reageer dan hieronder op dit bericht. Wij geloven dat Den Haag toe is aan het stimuleren van de lokale economie.

Geef een reactie