Introductie RvA-lid Arjen Kapteijns
2 maart 2015

Met veel plezier ben ik toegetreden tot de Raad van Advies van de Haagse Vereniging Duurzaamheid. Gezien mijn ervaring als raadslid zal ik mij vooral inzetten om de contacten met de lokale politieke partijen en “het stadhuis” warm te houden. Ik werk voor de rijksoverheid aan het verduurzamen van Nederland, de laatste jaren op het gebied van verkeer. Van origine ben ik Brabander, maar ik woon meer dan de helft van mijn leven (ben nu 42) in ons mooie Den Haag, nu in Bezuidenhout. Sinds mijn studie milieukunde loopt het onderwerp duurzaamheid als een groene draad door mijn leven. Nu ik vader ben (mijn kinderen zijn nu 9 en 6), ben ik me er nog eens extra van bewust dat het onze verantwoordelijkheid is om onze kwetsbare aarde in een goede toestand door te geven. Mede daarom zet ik me in als actief lid van GroenLinks voor onze stad, in de vorige raadsperiode ook als gemeenteraadslid.

Ik word enthousiast van het realiseren van kansen voor andere vormen van energie, schonere lucht en meer groen in onze stad. In Den Haag kent heel veel mooie duurzame projecten en goede initiatieven, maar het is vaak nog te kleinschalig en te vrijblijvend. Willen we in als stad 2040 klimaatneutraal zijn (wat echt keihard nodig is), dan moeten we de komende jaren echt massa gaan maken met zonnepanelen, stadswindmolens, woningisolatie en elektrische auto’s. Steeds meer Hagenaars krijgen door dat investeren in dit type producten niet alleen comfort en plezier brengt, maar ook dat het een stuk meer oplevert dan het geld op je bankrekening zetten. Vanaf een bepaalde schaalgrootte zie je ook vaak dat de kostprijs fors kan zakken, dus dan wordt het voor bedrijven en investeerders ook weer interessanter. Daarom ben ik zo blij met dit initiatief van de Haagse Vereniging Duurzaamheid. Voor huiseigenaren maak je het makkelijker, bedrijven krijgen meer investeringszekerheid. Juist door vraag en aanbod bij elkaar te brengen kunnen we in Den Haag slagen gaan maken.

Wil je meer over mij weten?

www.linkedin.nl/kapteijns / @kapteijns / arjenkap@hotmail.com / 06-28572312