Introductie RvA-lid Edouard van Arem
10 maart 2015
0

Binnen het bestuur van MKB Den Haag heb ik sinds 5 jaar de portefeuille Duurzaamheid onder mijn beheer. Naast die van communicatie.

MKB Den Haag heeft om diverse redenen het onderwerp duurzaamheid hoog op de agenda staan. Wij maken ons als belangenorganisatie hard en sterk voor een gezond ondernemersklimaat in de stad. Het mkb is een grote speler. Meer dan 30.000 bedrijven zorgen in Den Haag voor economische beweging, werkgelegenheid, welvaart. Maar dat moet wel in een gezond klimaat.

Duurzaamheid heeft voor ons ook te maken met een mindset: bewustwording van de wereld waarin we wonen, leven en werken. Die wereld is kostbaar, daar moeten we zuinig en netjes op zijn en in vele opzichten rekening mee houden.

Duurzaamheid is een aanjager van innovatie en ontwikkeling. Duurzame ontwikkelingen staan nog tamelijk in de kinderschoenen. Tegelijkertijd is er veel aandacht en gebeurt er op dit terrein veel. Dit biedt veel mogelijkheden voor innovaties. Als portefeuillehouder wil ik binnen het mkb de aanjager zijn voor de ondernemers om via het onderwerp duurzaamheid de kansen die er liggen, zichtbaar te maken.

Mede daarom zijn we in 2013 gestart met de MKB Den Haag Duurzaamheidsprijs. In 2014 is Fonds1818 aangehaakt om deze prijs te ondersteunen. Voor 2015 staat het organiseren van de prijs en een aantal workshops weer op de agenda.

We hebben goed contact met de gemeente: met de wethouder, de ambtenaren en instanties op het gebied van duurzaamheid. Daarnaast bouwen we aan een netwerk van ondernemers en andere initiatieven in de stad, zoals de Haagse Vereniging Duurzaamheid.

Ik houd van de stad Den Haag. En al houdt duurzaamheid in al zijn facetten niet op bij de grenzen van de stad, binnen mijn mogelijkheden wil ik graag meebouwen aan een duurzame stad. In het dagelijks leven ben ik ondernemer, getrouwd, vader van drie prachtige dochters en betrokken Hagenaar. Geboren en getogen. Ik neem vanuit mijn bestuurslidmaatschap van MKB Den Haag dan ook graag zitting in de raad van advies.

Geef een reactie